Statusbesiktning 

När du genomför omfattande renoveringar, bygger till eller helt enkelt vill säkerställa din fastighets nuvarande skick, gör du rätt i att anlita oss för en statusbesiktning. Vi är baserade i Skåne och anslutna till SBR (Sveriges Byggingenjörers Riksförbund). Genom åren har vi utfört en rad statusbesiktningar åt fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och entreprenörer. Du bokar enkelt och smidigt här på vår hemsida.

Skriv text här

Vad är en statusbesiktning?

Statusbesiktning görs för att kontrollera statusen på en fastighet, därav namnet. Det kan också röra sig om besiktning av ett tak, ett badrum eller en tillbyggnad som fått en skada och behöver ha besiktningsutlåtandet som underlag till försäkringsbolaget. En statusbesiktning är alltså en grundlig genomgång av fastighetens skick, där olika delar som exempelvis tak, badrum och balkonger granskas noggrant. Det är en åtgärd som ger en klarare bild av vad som behöver repareras, tillsammans med ett skriftligt “bevis” som styrker det rent juridiskt.

Statusbesiktning efter renovering eller ombyggnationer

Efter stora förändringar i din fastighet, som omfattande renoveringar eller ombyggnationer, är det extra viktigt att utföra en statusbesiktning. Det säkerställer att alla nya strukturer är korrekt installerade och att inga problem har uppstått under arbetet.

Skicka in din bokningsförfrågan

Angående GDPR

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-2018 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Besiktningsbolaget Risberg AB aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av uppdrag som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Besiktningsbolaget Risberg AB.

Underhållsplan i samband med din statusbesiktning

Som bostadsrättsförening är det bra att göra en underhållsplan. En underhållsplan bidrar till att en bostadsrättsförening har större framförhållning och kan göra en bättre planering vad gäller kommande behövande åtgärder för fastigheten. På så vis får föreningen en bättre koll och kan planera bättre ekonomiskt för eventuella renoveringar och förändringar. Vi utarbetar underhållsplaner baserade på tidigare dokumentation av fastigheten och i samband med statusbesiktningen. 

 

 

Är du osäker på fastighetens skick?

Det finns flera tillfällen när en statusbesiktning av hus eller fastighet kan komma väl till pass.

 

  • När du går i renoveringstankar.
  • När du undrar över ett visst underhållsbehov.
  • När du vill hävda ett dolt fel som framkommit efter ett husköp.
  • När du har en tvist med en hantverkare som du misstänker har gjort ett dåligt jobb.

 

 

 

Statusbesiktningen är viktig vid byggnadstvister

En noggrann statusbesiktning utgör det bästa underlaget speciellt när du står inför en byggnadstvist eller när byggfirman du anlitat gått i konkurs. Det är också det bästa att göra om ditt försäkringsbolag ska göra en utredning när en renovering har gått snett. Tack vare besiktningen får du en omfattande översikt över husets eller fastighetens skick så du har något att gå efter.

Prislista statusbesiktning

  • Statusbesiktning

    Fr. 5000:-

Statusbesiktningar av hus och fastigheter

Statusbesiktning av hus

När det gäller hus besiktar vi både yttre och inre delar som exempelvis kök, parkettgolv, badrum, fasader och mycket mer. Vi granskar även VVS-system, elinstallationer och andra viktiga komponenter för att identifiera eventuella problemområden.

Statusbesiktning av fastighet

Statusbesiktningen för en fastighet kan, precis som med hus, innefatta hela eller delar av själva fastigheten. Fastighetsägare och bostadsrättsföreningar gör också rätt i att boka underhållsplan för att säkra fastighetens skick i framtiden.

 

 

Vi utför din statusbesiktning

Välj Besiktningsbolaget Risberg för din statusbesiktning och få tillgång till erfarna besiktningsmän anslutna till SBR. Vi specialiserar oss inte bara på att utföra grundliga besiktningar, utan står även till tjänst för att svara på dina byggnadstekniska frågor och ge professionell vägledning inför eller efter renovering, ombyggnation eller nyproduktion.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en statusbesiktning?

Priset för en statusbesiktning hos oss på Besiktningsbolaget Risberg har ett frånpris på 5000 kr. Dock gör du rätt i att kontakta oss för en offert så att du får det individuella priset beroende på besiktningens omfattning.

Vad kan jag boka statusbesiktning på?

Statusbesiktningar kan göras på hela fastigheten eller delar av den. Vi utför till exempel många statusbesiktningar till bostadsrättsföreningar men också till villaägare. Du kanske har renoverat ett badrum av en hantverkare som du inte riktigt litar på. Eller så står du inför renoveringstankar av taket på huset och vill kolla skicket på det först så att jobbet görs korrekt från början.

Vad ingår i en statusbesiktning?

En statusbesiktning är en omfattande granskning av fastigheten eller delar av den, där olika aspekter noggrant utvärderas. Efter besiktningen sammanställs ett detaljerat besiktningsprotokoll med fotodokumentation, och en godkänd besiktningsman hos oss på Risberg ger professionell rådgivning baserat på resultaten.